De voorbereiding is gestart…

Vorig jaar heeft Van Kessel en Janssen opnieuw het vertrouwen van Veiligheidsregio Brabant-Noord (VRBN) gekregen voor het begeleiden van het bouwtraject van een regionale locatie voor de veiligheidsregio en Brandweer, samen met een nieuwe brandweerkazerne voor de post Zeeland.

Na eerdere opdrachten voor de bouwbegeleiding van een aantal andere brandweerkazernes mogen wij de komende maanden, samen met VRBN, de gebruikers en de architect, aan de slag met het verder uitwerken van de plannen voor een nieuwe nevenlocatie.

Hier zal een deel van de veiligheidsregio gehuisvest worden. In Zeeland zullen de diverse gebruikers zorgdragen voor de operationele voorbereiding van de dagelijkse taken van de lokale brandweerkazernes. Hierbij kan worden gedacht aan, onder andere, het onderhoud aan de voertuigen en het wassen van brandweerpakken na een inzet.

Ook zal de huidige kazerne van het dorp Zeeland, na jaren trouwe dienst, worden vervangen door een splinternieuwe kazerne voorzien van alle benodigde aspecten. Van Kessel en Janssen verzorgt in dit project het bouwmanagement van het eerste schetsontwerp tot de nazorgfase.

Dit alles gebeurt in goede samenwerking met de overige ontwerpteamleden: