Als u al rijdende over de A73 Beuningen wel eens bent gepasseerd, kan het pand van Quantore u bijna niet ontgaan zijn met zijn rode en gele lijnenspel. Quantore Europe B.V. verzorgt als groothandel de inkoop en distributie van kantoorbenodigdheden: er liggen hier ruim 22.000 producten klaar voor verzending. Alle denkbare kantoorartikelen zijn vertegenwoordigd, van kleine schrijfwaren tot grote kantoormachines.

Sinds enkele jaren kampt Quantore met problemen op het gebied van klimaatbeheersing en comfort. Airco's die niet naar behoren werken, verwarmingen die slecht afgesteld zijn, gebrek aan regelmogelijkheden...

Marco Kool en Appie Loermans, coördinatoren Technische en Facilitaire Dienst bij Quantore, besloten (in overleg met de directie) hulp van buitenaf in te schakelen. Marco Kool vertelt: "Zelf hebben we wel redelijk wat technische kennis in huis, maar omdat het om behoorlijk grote en complexe installaties gaat, besloten we een offerte aan te vragen bij onze vaste huisinstallateur. Omdat de prijs die deze partij af gaf toch wel behoorlijk in de papieren liep, besloten we hier niet meteen akkoord mee te gaan. We bespraken de offerte met onze directeur, die connecties bleek te hebben bij Van Kessel & Janssen. Zij raadden ons vervolgens aan Bongers/Jansen eens te benaderen voor een onafhankelijk advies. Zo gezegd, zo gedaan!"

Na een telefonische kennismaking tussen Marco en Alex Sessink, directeur bij Bongers Janssen, werd er een afspraak ingepland om alle installaties op locatie te kunnen bekijken en goed te kunnen beoordelen. Op basis van metingen en het uitlezen van het klimaatbeheersysteem kwam Bongers/Jansen met een aantal rapporten op de proppen. Onder andere het energieverbruik van de verschillende ruimtes binnen het pand werd gekoppeld aan de temperatuur en de aansturing van airco en verwarming. Deze gegevens werden verwerkt in duidelijke grafieken. "Al tijdens de eerste kennismaking wisten de medewerkers van Bongers/Jansen de vinger op de zere plek te leggen. Dit getuigt voor mij van een flinke dosis vakinhoudelijke kennis! Er werd door Bongers/Jansen toegezegd aan de slag te zullen gaan & door de continue open communicatie wisten wij binnen welke termijn we resultaat konden verwachten. We kregen vervolgens een aantal gedetailleerde rapporten te zien, waarin duidelijke conclusies getrokken werden. Met name het feit dat een gespecialiseerd bedrijf als Bongers/Jansen onze vermoedens met gedegen onderzoek en feitelijke kennis kon bevestigen, schepte duidelijkheid voor iedereen binnen ons bedrijf; tijd voor actie..."

Naast het onafhankelijk onderzoek wat Bongers/Jansen voor Quantore heeft mogen verrichten, is ook besloten Bongers/Jansen inschakelen voor de projectbegeleiding van de aanbevolen uitvoeringsfase. Hierin zal Bongers/Jansen een aanbestedingstraject begeleiden en Quantore hulp bieden tot en met de oplevering en functionele testen. "De prettige manier van werken van Bongers/Jansen heeft ertoe geleid dat wij hen als betrouwbare, toegankelijke partij ook de projectbegeleiding graag toevertrouwen. Zaken als persoonlijk contact, een zakelijke 'to the point' houding waar nodig, afgewisseld met humor en een vrolijke noot, zou ik als kenmerkend bestempelen voor onze samenwerking. Al met al zijn wij dus ontzettend tevreden en zouden wij Bongers/Jansen zeker ook aan anderen aan willen raden!"