De Rabobank had de wens in haar werkgebied het Land van Cuijk en Maasduinen een nieuw adviescentrum te realiseren. Zij wilde dat dit adviescentrum een prachtige ontmoetingsplek zou worden voor zowel klanten als leden. Om aan deze vraag te kunnen voldoen en dit bouwproject te kunnen realiseren, was een sterke en professionele begeleiding noodzakelijk. Van Kessel & Janssen is uitgekozen om dit project van a tot z te begeleiden.

Extra investering voor duurzaamheid
Elk project begint met het programma van eisen en wensen. Dat vormt het uitgangspunt. Een belangrijke eis van de Rabobank was dat er een duurzaam en energiezuinig gebouw zou komen. Om dit te bewerkstelligen is gekozen om aan de hand van ‘de BREEAM richtlijnen’ de nieuwbouw te realiseren.  Om daar het hoogst haalbare rendement te kunnen behalen, is er nauw samengewerkt met installatieadviseur Nelissen. Zij zijn officieel partner voor BREAAM-certificering. Door de gezamenlijke inspanningen van de Rabobank, Nelissen en Van Kessel & Janssen is een gebouw neergezet dat aan de eisen van BREAAM voldoet. Het gebouw draagt zelfs het BREEAM predicaat “very good’’. Het concrete resultaat is een zeer duurzaam pand met een zeer productievere leef- en werkomgeving en waar de exploitatiekosten aanzienlijk zijn gereduceerd.

Ontmoeting in het transparante adviescentrum
Van Kessel & Janssen heeft veel kennis en ervaring met de Rabobankorganisatie. Ook dit gebouw is ingericht volgens het principe van “het nieuwe werken”. De verdiepingen zijn allen voorzien van flexibele werkplekken met ruimten voor formele en informele werkplekken. Hierdoor kan de aanwezige ruimte optimaal worden gebruikt. Ditzelfde principe vind je ook terug op de begane grond. Daar is het bedrijfsrestaurant zo ingericht dat je er naast een maaltijd te nuttigen ook kunt werken of vergaderen. Elke vierkante meter wordt zo optimaal benut! En dit alles vind je terug in een bijzonder transparant gebouw.

Een prettige samenwerking
Inmiddels is het nieuwe adviescentrum in gebruik en werkt het zeer naar tevredenheid. Doordat Van Kessel & Janssen meerdere projecten voor de Rabobank heeft uitgevoerd, weten ze als geen ander wat de Rabobank zoekt in een samenwerking. Met name de opgedane expertise over de cultuur en aanpak helpt om ook bij deze opdrachtgever alle zorg uit handen te nemen. Wim Kremers, Projectleider nieuwbouw bij Rabobank Land van Cuijk en Maasduinen, was erg enthousiast over de samenwerking en zegt daarover: “Ik ben bijzonder tevreden over de samenwerking en ben zelden zo tevreden geweest met de adviserende rol” . – Wim Kremers, projectleider nieuwbouw bij Rabobank Land van Cuijk en Maasduinen.