Na de bouwvakantie 2017 wordt met de verbouwing van de Rabobank aan het Torenplein in Barneveld gestart. Van Kessel & Janssen bv verzorgt in opdracht van Rabobank Gelderse Vallei het projectmanagement, de bouwbegeleiding en directievoering voor dit project.

Projectleidster Toineke Overmars is vanaf de ontwerpfase betrokken bij dit project. Ze verzorgt de coördinatie en plantoetsing: door plannen in een vroegtijdig stadium te toetsen, kunnen toekomstige klachten of onduidelijkheden en uiteindelijk faalkosten worden voorkomen.

Toineke ging met architect Eric Wezenberg van Zenber Architecten in gesprek over het ontwerp.

“Op de begane grond heeft de ‘Blue Box’ een prominente rol. Deze box zal de eyecatcher worden in de bankhal. De box heeft een transparante uitstraling en een multifunctioneel karakter. Er kunnen vergaderingen en events plaats vinden voor 25 tot 70 personen. De “Blue box” is afgewerkt met gerecycled vilt van petflessen en heeft daardoor een duurzaam en innovatief karakter.

Rondom de box zijn het werkcafé, diverse spreekkamers en het waardegebied gepositioneerd. In het werkcafé heb je, door de verhoogde vloer, een mooi uitzicht op het Torenplein. Het is een fijne plek om te werken of om even met je klanten of collega’s te gaan zitten voor een kort overleg. Er wordt gebruik gemaakt van veel houten elementen, stoffen in blauwgrijze tinten en accenten van zwart staal. De spreekkamers zijn divers (2 tot 6 persoon) en hebben een warme en comfortabele uitstalling, de cognackleurige wandafwerking met een 3D patroon zorgt voor een bijzonder karakter. Het bestaande meubilair wordt zo veel mogelijk hergebruikt en voorzien van een nieuwe stoffen bekleding. De geldhandelingsruimte is open, transparant en zowel vanuit de bank als vanuit buiten toegankelijk.

Het gedachtegoed van “Het Nieuwe Werken” is bij het ontwerp belangrijk geweest. Er zijn werkplekken gesitueerd op de begane grond en op de eerste verdieping. Deze hebben een open karakter waar je, afhankelijk van je werkzaamheden, gebruik van kunt maken. In tegenstelling tot de huidige afdelingen zal er na de verbouwing een indelingen zijn naar productie/communicatie werkplekken en concentratie/stilte werkplekken.”

(Eric Wezenberg, architect)