De nieuwe sporthal voor De Hoenderloo Groep is gebouwd aan de Weikamperweg. Architectenbureau LKSVVD uit Hengelo verzorgde het ontwerp van het gebouw. Adviesbureau Bongers/Jansen was verantwoordelijk voor het ontwerp van de technische installaties. De bouw is begin van dit jaar gestart.

De sporthal is aan de buitenkant afgewerkt in verschillende kleuren die ook in de natuur voorkomen. Aan de binnenzijde is de sporthal afgewerkt in lichte kleuren.

Het gebouw is voorzien van energiezuinige LED-verlichting en een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning, dat per zaaldeel op luchtkwaliteit de ventilatiehoeveelheid regelt. Het dak is voorzien van PV-panelen die per jaar 40.000 kWh leveren. Daarmee voorzien de PV-panelen in 46% van de totale energiebehoefte. De sportzaal wordt verwarmd met stralingspanelen, de was- en kleedkamers zijn voorzien van vloerverwarming.

Met deze maatregelen is een energiezuinige en comfortabele sporthal gerealiseerd, welke op 8 december 2016 opgeleverd zal gaan worden.