In het nieuwe Kulturhus te Drempt zijn meerdere gebruikers ondergebracht, waaronder een basisschool, een kinderopvang en een buitenschoolse opvang. Daarnaast is er een multifunctionele zaal die gebruikt wordt door de school, verenigingen en bewoners voor allerlei activiteiten. Deze zaal grenst aan het dorpshuis met daarin een bar, vergaderruimten en bowlingbaan. Door de toegepaste panelenwanden is de ruimte flexibel te gebruiken en te koppelen.

In opdracht van de gemeente Bronckhorst is er gekozen voor Design, Build en Maintain contracting.

De nieuwe school is voorzien van het schoolventilatiesysteem “ComfoSchool” en voldoet ruim aan “Frisse scholen” Klasse B. De frisse lucht wordt rechtstreeks van buiten betrokken en via een geperforeerd plafond systeem aan de verblijfsruimten toegevoerd. De warmteopwekking geschiedt met een warmtepompinstallatie met een WKO systeem met openbronnen. Hiermee wordt naast verwarming teven koeling in het Kulturhus gerealiseerd.


  • Opdrachtgever: Gemeente Bronckhorst
  • Architect: Jorissen Simonetti Architecten
  • Rol Bongers/Jansen: Installatieadvies
  • Bouwkosten: € 612.000,-
  • Bruto vloeroppervlak: 2.000 m2
  • Oplevering: januari 2014