Voor Kiwa verzorgt Bongers/Jansen het installatieadvies van de diverse gebouwen en voert het comfortbeheer ervan op afstand uit.

Bestaande gebouwen van Kiwa Apeldoorn zijn gerevitaliseerd: de isolatie is verbeterd en het dak is bekleed met zo’n 1000 zonnepanelen. Deze leveren een vermogen van 300.000 Kwh, waarmee Kiwa zo’n 11 procent van haar totale elektriciteitsverbruik in Apeldoorn weet af te dekken. Bovendien zal Kiwa door middel van warmte-krachtkoppeling – het gelijktijdig opwekken van warmte en elektriciteit – 518 MWh stroom per jaar opwekken, waarbij zij de vrijkomende warmte van 1058 MWh zal gebruiken om het gebouw te verwarmen.

Kiwa creëert vertrouwen in producten, diensten, processen, (management)systemen en medewerkers voor klanten door services op het gebied van certificering, inspectie, testen, training en, strikt gescheiden, consultancy te bieden.

Na oplevering heeft Kiwa het grootste warmtepomplaboratorium van Europa. Daarnaast zijn er allerlei nieuwe testfaciliteiten gerealiseerd, onder andere op het gebied van waterstoftechnologie en Internet of Things (IoT); zij kunnen de cybersecurity van deze ‘slimme’ producten (onafhankelijk) testen voor opdrachtgevers.

Samenwerkingspartners:
Buro Duck, architect
Aan de Stegge Twello, bouwbedrijf
Ten Hove, installateur
BR controls, gebouwbeheersystemen
Beterduurzaam.nl, partner in duurzame oplossingen