In Barneveld zal in de tweede helft van 2018 de nieuwbouw van het Julianacentrum openen, welke gerealiseerd zal worden op een van de voormalige hockeyvelden van het Oosterbospark. Op donderdag 11 januari jongstleden vond de feestelijke onthulling van het bouwbord plaats, waarmee de nieuwbouw officieel is gestart. Ook de leerlingen van de school waren aanwezig.

Het nieuwe gebouw zal bestaan uit acht klaslokalen en een kinderdagverblijf, op een bruto vloeroppervlak van ruim 1300 m2. Burgland Bouw gaat het ontwerp van architectenbureau Van Hoogevest Architecten uit Amersfoort realiseren. Bongers/Jansen is bij dit project betrokken als adviseur voor de gebouwgebonden installaties, bouwfysica, akoestiek en brandpreventie.

Leuk feitje in dezen: de Technasium leerlingen uit Havo 3 van het Johannes Fontanus College (JFC) hebben vorig jaar hun ontwerpideeën voor het nieuwe schoolgebouw vorm mogen geven met behulp van maquettes. Deze ideeën zijn door architect Ron Verduijn van Van Hoogevest Architecten gebruikt als inspiratiebron.