Huurwoningen gerealiseerd voor doelgroep die niet in aanmerking komt voor sociale huurwoningen.

Het blijft een lastige opgave om nieuwe huurwoningen te bouwen voor de inkomensgroep die net te veel verdient voor sociale huur. Deze groep is groot, blijkt uit veel onderzoeken.

Door hoge grondprijzen en een grote vraag in de koopmarkt, met steeds maar stijgende VON prijzen, is het voor ontwikkelaars en bouwers niet het eerste waar aan gedacht wordt. Woningcorporaties willen wel, maar zijn beteugeld door de woningwet. Gemeenten zien ook de vraag in deze categorie, maar staan zelf niet actief aan het ontwikkelroer.

Toch kan het soms wel lukken!

Van Kessel & Janssen mocht meewerken aan processen om als projectinitiator en verbinder 33 woningen van deze categorie in Groesbeek en de Ooijpolder (kernen Ooij, Leuth en Kekerdom) tot stand te brengen. Primair in opdracht van de woningcorporatie, die locaties voor deze categorie woningen heeft ingebracht om doorstroming in hun woningbestand te bevorderen. Met een landelijke belegger en regionale aannemer-ontwikkelaar is het een geslaagd project geworden. De woningen zijn begin dit jaar verhuurd. Met onze know-how en ons netwerk zijn we ook u graag van dienst bij deze lastige opgaven.