De Brilliant Group is gespecialiseerd in hygiëne en (voedsel)veiligheid. Als gespecialiseerde groothandel, voorzien zij in een uitgebreid assortiment producten en diensten. Sinds 2007 is de Brilliant Group gevestigd in Duiven en maakt het bedrijf een gezonde groei door. Nadat er in 2014 een nieuwbouwtraject plaats vond, is er nu wederom behoefte aan een groter pand met meer kantoor- en magazijnruimte. Opnieuw is de keuze gemaakt nieuwbouw te gaan realiseren.

Voor het ruim 10.000 m2 grote nieuwe bedrijfspand aan de Typograaf te Duiven - Brilliant 2.0 - is door Architectenbureau VOM het ontwerp gemaakt. Bij het ontwerp stond de ambitie voor een gezond, duurzaam en circulair bedrijfspand met prettige werkomgeving voor haar medewerkers voorop. Doordat er slimme keuzes gemaakt zijn op het gebied van duurzame bouwmethoden, materialen en installaties, wordt er nu een energiezuinig en grotendeels circulair pand gerealiseerd. Brilliant heeft haar duurzaamheidsambities hoog gelegd en gaat voor de nieuwbouw voor een BREEAM Outstanding 5 sterren Well (Duurzaamheidsambitie volgens de nieuwste richtlijn BRL2020 die pas vanaf 2021 haalbaar is).

De eerste paal is begin september 2021 de grond in gegaan en in de zomer van 2022 staat de oplevering van het gehele project gepland. Voor de nieuwbouw is Eric Jacobs namens Van Kessel & Janssen in opdracht van Brilliant verantwoordelijk voor het projectmanagement van dit ambitieuze project.

Samenwerkingspartners: