De nieuwe sporthal voor De Hoenderloo Groep wordt gebouwd aan de Weikamperweg. De bouw is begin van dit jaar gestart, ondertussen zijn de contouren van het gebouw duidelijk zichtbaar en is het pand bijna wind- en waterdicht.

Architectenbureau LKSVVD uit Hengelo verzorgde het ontwerp van het gebouw. Adviesbureau Bongers/Jansen was verantwoordelijk voor het ontwerp van de technische installaties.

De sporthal wordt aan de buitenkant afgewerkt in verschillende kleuren die ook in de natuur voorkomen. Aan de binnenzijde is de sporthal afgewerkt in lichte kleuren.

Het gebouw is straks voorzien van energiezuinige LED verlichting en een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning, dat per zaaldeel op luchtkwaliteit de ventilatiehoeveelheid regelt. Het dak wordt voorzien van PV-panelen die per jaar 40.000 kWh leveren. Daarmee voorzien de PV-panelen in 46% van de totale energiebehoefte. De sportzaal wordt verwarmd met stralingspanelen, de was- en kleedkamers zijn voorzien van vloerverwarming.

Met deze maatregelen wordt een energiezuinige en comfortabele sporthal gerealiseerd, waar de gebruikers vanaf de tweede helft van 2016 met plezier in kunnen gaan sporten.